mps_slide01
mps_slide02
mps_slide03
mps_slide06
mps_slide07
mps_slide08
mps_slide09
mps_slide10

Geschiedenis MPS management

In de tijd dat Popservice (voorloper Multi Project Service) zich dagelijks in de Nederlandse popwereld bewoog, was het bijna logisch om (beginnende) artiesten de helpende hand te bieden. Aanvankelijk werd hiervoor Suspects Management opgericht. Suspects Management vertegenwoordigde de belangen van, ja echt, The Suspects. Deze vooral Haagse band was het eerste avontuur van zangeres Simone Roerade die jaren later, na een succesvol afgeronde conservatoriumstudie, internationaal succes had met de funkformatie Hipps. De andere Suspects waren Ton Koekoek, Dave Bordeaux (Midnight Tempatation, Billy the Kid), Edu Gallicher en Winston Scholsberg (waarover later meer). Suspects eindigt in 1988.

Begin jaren ’90 wordt het Suspects Management nieuw leven ingeblazen als ex-Suspect Winston Scholsberg met zijn nieuwe formatie Super & The Allstars leuk aan de weg timmert. De naam van het management verandert in SATA Management. Super & The Allstars bestaat naast drummer/bandleider uit Ross Toney en Jeroen Buijs (Ibamann) (die later een hitje scoren als Ross & Iba met het nummer “Wassenaar”), gitarist Grimlock, leadzanger Zappo (Carlo Jones) en verschillende toetsenisten. Super & The Allstars begint zeer goed door het winnen van De Grote Prijs van Nederland in 1991. Een in eigen beheer opgenomen single “Boom Boom” stijgt tot grote hoogte in Suriname. Super & The Allstars speelt in het Nederlandse clubcircuit en enkele tournees in Oostenrijk. De band heeft een eigen licht- en geluidcrew. In juli 1992 valt de band uit elkaar gaat ieder zijns weegs.

In 1996 ontstaat MPS Management als vervolg op SATA Management.

Begin 1996 is de ontmoeting met Quintus Kessler, een componist/muzikant die zich naast funk vooral leuk profileert met een Braziliaans repertoire. Dit onder de naam Xangô, waaronder in vele formaties wordt opgetreden. Dit leidt tot een in eigen beheer opgenomen cd (Xangô, MPS Records), waarvoor ook een uitgeverij (MPS Publishing) in het leven wordt geroepen. Voor Xangô treedt MPS Management vooral op als belangenbehartiger en in mindere mate als boekingskantoor. Xangô / Quintus blijven door de jaren heen samenwerken, tot Quintus in 2004 definitief naar Brazilië emigreert. In januari 2010 overlijdt Quintus.

In 1996 is er ook The Parlour, een band die gedurende zijn gehele bestaan het stempel “veelbelovend” heeft gehad, maar dat nooit heeft kunnen waarmaken. The Parlour is het vervolg van The Parlour Project, een band die aanvankelijk draait rond gitarist Rashid Morstani en bassist Collin Holtzappfel. Winston Scholsberg drumt in deze band, Tijn Twisk (NAOP) zingt en Andy Ninvalle rapt. Om nooit achterhaalde redenen ontstaat er rond begin 1998 een vertrouwensbreuk en eindigt de samenwerking.

Daar Andy naast zijn bijdrage in The Parlour ook veel projecten doet, waaronder streetdance-lessen en –workshops, meldt hij zich ook individueel bij MPS Management. Deze samenwerking is slechts van relatief korte duur (tot medio ‘97) als blijkt dat Andy tegelijkertijd een tweede (exclusieve) samenwerking heeft met Briza.

Ook de samenwerking met striptekenaar Gijs Kording start in 1996. De nog steeds voortdurende samenwerking heeft geleid tot honderden tekeningen waaronder de “huisfiguren” van woningbouwvereniging Vestia.

Winston Scholsberg begint in 1996 een carrière als verhalenverteller en meldt zich bij MPS Management. Deze samenwerking is uitgebreid met een aantal muzikale activiteiten van Scholsberg, zoals The Jackson’s Re-5-al Band (2000), Multi Jam en gelegenheidsformaties onder de verzamelnaam Winston & Friends. Het Jackson's-project eindigt in juni 2005, de samenwerking tussen MPS Management en Winston Scholsberg eindigt in juli 2005.

In 1999 is de situatie rond MPS Management redelijk stabiel met “in de stal” Winston Scholsberg, Quintus Kessler en Gijs Kording. Het gaat allen relatief goed, als Alex Lely, de eerste professionele poolbiljarter van Nederland zich aansluit.

Poolbiljart was een geheel nieuwe wereld en gedurende een (voor Lely zeer succesvol) jaar verdiepte Martel zich in het internationale poolgebeuren. Tijdens toernooien in Turkije (EPBF Eurotour), Alicante (wk), London (Mosconi Cup) en Moskou (wk Pyramide) werd een netwerk in de poolwereld gevuld. Na een Europees Kampioenschap in Bregenz (Oostenrijk) waar Martel als teamleader voor de Nederlandse Poolbond de teams begeleidde en waar het Nederlands herenteam voor het eerst een gouden medaille won, eindigde de samenwerking met Lely die op dat moment het leven als prof toch niet zo zag zitten. Medio 2000 eindigde de samenwerking met Alex Lely.

MPS Management leverde regelmatig artikelen aan het tijdschrift Pool Totaal, inclusief een strip van de hand van Gijs Kording (Mighty Eightbald).  Tevens werden er drie (jaarlijkse) toernooien georganiseerd onder de naam Mighty Eightbald, waarbij de laatste landelijk was.

Vanaf juli 2005 vertegenwoordigt MPS Management alleen nog de belangen van striptekenaar Gijs Kording en verloont artiesten zoals de Marokkaanse groepen Manar en Gnaoua Electrique. Het verlonen stopt noodgedwongen per januari 2006 als de "versimpelde" loonbelastingwetgeving het werk voornamelijk bij de accountant legt waar men met verplichte software de meldingen kan doen.

In 2006 komt Wim Akkermans erbij. Wim heeft een 12-tal kindertheaterprogramma's op zijn naam staan die hij als Wimpie Gympie in de jaren 90 in Nederland en België speelde. Nu wil hij zich als singer-songrwriter gaan profileren. 

Na een succesvolle samenwerking in 2014 bij het Haagse Ondernemersgala vertrouwt ook Karel de Rooij (Mini & Maxi) zijn zakelijke besognes toe aan MPS Management, voor zijn activiteiten naast Mini & Maxi. Begin 2016 sluit ook Karel's protégé Max Douw zich aan.

 

terug

 

 

Multi Project Service        Antwerpsestraat 16        2587 AG Den Haag